14 Mart Tıp bayramı Münasebetiyle Iğdır Devlet Hastanesi fidan dikme etkinliği yaptı

DSC_0110.JPG
14 MART TIP BAYRAMI MUNASEBETİYLE IĞDIR DEVLET HASTANESİ FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ YAPTI

Program istiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı. Şehitlerimiz için Kuran tilavetinin ardından İl sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol’un mesajı paylaşıldı.
Kürsüye gelen Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İlhan şöyle dedi:
Ülkemizde ilk defa Tıp Bayramı 14 Mart 1919 yılında İstanbul’da işgalci emperyalist güçlere karşı bir tepki ve direniş hareketi olarak kutlanmıştır.
Ezelden beri hür yaşamış milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin 99.yıl dönümündeyiz. İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu ‘Tıp Bayramı’.
Bu milletin hekimleri, bu milletin dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugünde büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’ye her zamankinden daha fazla bağlıyız.
14 Mart Tıp Bayramını gönül isterdi ki bir bayram havasında kutlayalım. Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu konum, Aferindeki Kahraman Mehmetçiğimizin savaş halinde bulunması ve bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz varken buna vicdanımız izin vermez.
Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye vasiyetinde “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözüyle ifade ettiği gibi, insanı yaşatacak bizlerin gerçekten çok donanımlı ve duyarlı olması gerekiyor.
Bu anlamlı günde sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyor, tekrar tüm sağlık çalışanlarının ve yakınlarının tıp bayramını kutluyor hepinize selam ve sevgilerimi sunuyorum.”
Iğdır Valisi Sayın Enver Ünlü 14 Mart Tıp bayramı münasebetiyle bir konuşma yaptı. Ünlü ’’ Sağlık çalışanları, giydikleri beyaz önlük kadar masum insanlardır. Onlar insan hayatını korumak ve yaşatmak için görev yapıyorlar. Sizlere sağlıklı başarılı bir meslek ömrü temenni ediyor ve tıp bayramınızı kutluyorum. Sağlıkçılara yapılan şiddeti nefretle kınıyorum." şeklinde konuştu.
Vali Ünlü, Dr. Celal İdemen ve Başhekim Raşit İlhan’a çiçek taktim etti. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından fidan dikmek için hastane bahçesine geçildi.
Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün, katıldığı törene, 5.Hudut Alay Komutanı Taner Güneş, Vali yardımcıları Bilgehan Karanfil, Abdullah Seçkin Koçak, Emniyet Müdürü Melih Ekici, Jandarma Komutanı Hakan Başakçı, İl Sağlık Müdür vekili Taner Başaran, Milli Eğitim Müdürü M. Murat Aydoğdu, Orman Müdürü Taner Tazegün, sağlık çalışanları ve davetliler katıldılar.
HASTANE 2.jpg
DSC_0101.JPG