İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticilerinden Başhekim İlhan'dan Yaşlılar Haftasında Anlamlı Ziyaret

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİCİLERİNDEN BAŞHEKİM İLHAN’DAN YAŞLILAR HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası “YAŞLILAR HAFTASI” olarak kutlanmaktadır. Ortalama yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kaliteli yaşlanmanın da önemi arttı. Toplumun kaliteli yaşlanabilmesi için hem devletin kurum ve kuruluşlarına hem de bireylere görev ve sorumluluklar düşüyor.

Bu bağlamda Iğdır Devlet Hastanesine bağlı Evde Bakım Hizmetleri ekibi,  Başhekim  Op. Dr. Raşit İlhan’ın öncülüğünde 88 yaşındaki Ali Asker Yalçın’ı evinde ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Ali Asker Yalçın’la bir süre sohbet eden Başhekim İlhan hastalıkları hakkında bilgi edindi. Gerekli tedavi ve bakımının ardından günün anlamına uygun çiçek ve hediye takdim eden Başhekim İlhan’a ve Evde Bakım Hizmetlerine hasta yakınları tarafından ikramda bulunuldu.

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi  Op. Dr. Raşit ilhan yaptığı açıklamada şöyle dedi: ’’Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur.

Büyük Atatürk’ün dediği gibi “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur.”

Yaşlılarımız insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme haklarına sahiptirler.

Iğdır Devlet Hastanesine bağlı hizmet veren Evde Bakım Hizmetleri özellikle yaşlı bireylerin fiziksel ve zihinsel sağlık gereksinimlerini karşılamak, sağlık durumlarını iyileştirmek, ailelerine ve bakım verenlere destek olmak için çalışan bir organizasyondur.

Bu organizasyonu İl sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Alpaslan Erol’un denetim ve kontrolünde yürütmekteyiz. Bizlere her tür desteği veren İl Sağlık Müdürümüz Dr. Erol’a bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Unutmayalım ki bir gün herkes yaşlanacaktır.

Bu anlamlı haftada tüm yaşlılarımıza sağlık, sıhhat ve huzur diler hepsinin ellerinden öperim.’

Ali Asker Yalçın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘Karşımda Başhekimi görünce çok şaşırdım. Sağlıkçılar her aradığımızda gelip evimde tedavimi yapıyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun, çok mutlu oldum.’ dedi

• WhatsApp Image 2018-03-18 at 18.00.37 (2).jpeg
  • WhatsApp Image 2018-03-18 at 18.00.38 (1).jpeg