IĞDIR DEVLET HASTANESİ

IĞDIR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
IĞDIR DEVLET HASTANESİ

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Alma)

Güncelleme Tarihi: 03/08/2018

Iğdır Devlet Hastanemiz MHRS (Merkezi Hekim Randevu Alma) sistemine dahil edilmiş olup, ihtiyaçları önceliğimiz olan 65 yaş üstü riskli gebe ve engelli vatandaşlarımız için MHRS’de randevu önceliği uygulaması başlatılmıştır.

Konu İle ilgili Başhekim Op. Dr. Sn. Raşit İLHAN "MHRS sisteminde her 10 dakika ara ile randevular otomatik olarak verildiği için poliklinik doktorlarımıza gün içinde 37 kişiye denk gelmektedir. Bu doğrultuda e-Devlet şifresi olan vatandaşlarımız, MHRS üyeliği bulunmasa bile mhrs.gov.tr adresinden ya da, mobil veya sabit hatlarınızı kullanarak Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak, randevu oluşturabilirsiniz. ALO 182'yi aradığınızda işlemlerinizi yapmada size çağrı merkezi elemanı yardımcı olacak ve istediğiniz hastane ve hekime randevu alabileceksiniz.
Başhekimlik olarak; yaptığımız tüm düzenlemelerde hasta yararının gözetilmesi ile hastalara gerekli danışmanlık hizmetleri verilerek bilgilendirilmeleri ve personel-hasta iletişimini kolaylaştıracak uygulamalar yapılması esastır.

Devlet Hastanesi’nde günde ortalama 5 bin vatandaşımız tedavi hizmetlerinden yararlanıyor. Özellikle bazı polikliniklerde yoğunluk olduğu bir gerçek. Yığılmaların önüne geçmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi daha yaygın kullanılmalı. Vatandaşlarımızın çoğu henüz bu sistemden habersiz. Sosyal Medya ve basın aracılığıyla sistemi tanıtmayı planlıyoruz. Randevu sistemi yaygınlaşırsa hastanelerimizde yoğunluk olmaz."

MHRS Poliklinik hizmetlerimizde daha sağlıklı bilgi ve hızlı poliklinik hizmeti vermek adına;

AZ YOĞUNLUK YAŞANAN POLİKLİNİKLERİMİZ

1-) Fizik Tedavi

2-) Kardiyoloji

3-) Kalp Cerrahi

4-)Nöroloji

5-) Üroloji

6-) Beyin Cerr.

7-) KBB

8- Plastik Cerr.

9-) Çocuk Psikiyatri

Polikliniklerimize çok kolay randevu alabilir ve sıra beklemeden muayene olabilirsiniz. Hastane olarak amacımız daha kaliteli, sıra beklemeden hızlı bir şekilde halkımıza hizmet etmektir. Tüm hastalarımıza Acil şifalar ve sağlıklı günler dileriz" açıklamasında bulundu.