CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, kurultay çalışmaları için geldiği Iğdır’da beyin kanaması geçirdi.

Iğdır'a kurultay çalışmaları için gelen CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, bayılma şikâyeti ile 112 ambulansımızla hastanemize getirilmiştir.

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sn Raşit İLHAN yaptığı açıklamada; “Sabah saat 10.50 sıralarında 112 Kontrol Komuta Merkezi aranarak hastamızın durumu belirtiliyor. Anında olay yerine giden ambulansla hastanemize getirilerek ilk muayenesi yapılmış, durumunun ciddi olması nedeniyle beyin tomografisi çekilerek acil değerlendirilmiş, beyin kanaması ön tanısı ile hiçbir gecikme yaşanmadan Beyin Cerrahi doktorumuz tarafından acil müdahale edilerek ameliyata alınmıştır. Operasyon sırasında Erzurum Atatürk üniversitesinden Beyin Cerrahi hocası ve anestezi uzmanı da helikopterle gelerek ameliyata destek sağlamışlardır. Çok şükür doktorlarımızında özverileri ile operasyon gayet güzel geçti. İçerdeki kanamayı boşalttık ve operasyon sonrası yapılan kontrol tomografisinde de kanama görünmüyor. Hastanemizde yapılan başarılı bir ameliyatın ardından İbn-i Sina Hastanesi’nden Şükrü hocamızla da görüşülmüş ve Sn. Sağlık Bakanımızın talimat ve destekleri ile Ankara’ya sevki yapılmıştır. Kendisine sağlık ve sıhhat diliyor, sağlıklı bir şekilde tekrar aramıza dönmesini arzu ediyorum.” Dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Edirne Milletvekili Erdin BİRCAN’ın geçirdiği beyin kanaması rahatsızlığından dolayı Iğdır’a gelerek Başhekimimiz ve Beyin Cerrahi doktorlarımızdan bilgi almıştır.

ALTAY, Basına yaptığı açıklamada "Erdin Bircan Bey ile ilgili tıbbın yapabileceği her şey yapılmış ve çok başarılı bir ameliyat geçirilmiştir. O kanamalı bölge temizlenerek kanama durdurulmuş ve hastamız stabil hale getirilerek kanama olmadan sevki yapılmıştır. Hastane başhekimimiz Raşit İLHAN başta olmak üzere Iğdır Vali Vekili Kemal Duru'ya, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Altay, Bircan'ın tedavisinin Ankara'da sürdürüleceğine işaret ederek, Sağlık Bakanlığı'na da teşekkür ediyorum, gerekli katkıları sunuyor. Sanırım bir ambulans uçak gelecek bununla götürülecek ve Ankara'da tedavisine devam edilecek." dedi.

Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı’na 112 Ambulansla götürülen Milletvekili Erdin BİECAN, Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansı ile Ankara’ya gönderildi. BİRCAN’ın Havalimanından transferinde Vali Vekili Kemal DURU, Vali Yrd. Bilgehan KARANFİL, Başhekim Raşit İLHAN ve İl Sağlık Müdür Vekili Taner BAŞARAN’da hazır bulundu.