Iğdır Devlet Hastanesinde İlk Defa Yapılan Malign Neoplazmi (GBM) Kötü Beyin Tümörü Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi.

Denge bozukluğu, sağ kolda ve sol bacakta uyuşma gibi şikayetlerle hastaneye gelen Cemal GÜREL (60), Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Hakan ŞAHİN tarafından MR ve tomografisi çekilerek tümör teşhisi konuldu.

Beyin Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Hakan ŞAHİN ve Op. Dr. Hakan KINA’nın birlikte gerçekleştirdiği, yaklaşık 3 saat süren ameliyat neticesinde tümörün tamamı alındı.

c2.jpgH11.jpgc1.jpg

Op. Dr. ŞAHİN, yaptığı açıklamada; hasta GÜREL’in baş ağrısı, denge bozukluğu, sol bacak ve sağ kolda uyuşma gibi şikayetlerle hastaneye geldiğini söyledi.

MR ve Tomografi çekildiğini belirten ŞAHİN, "Hasta polikliniğimize sağ kolda ve sol bacakta uyuşma ve güçsüzlük, denge bozukluğu şikayeti ile başvurdu. Op. Dr. Hakan KINA ile birlikte yaptığımız tetkikler sonucu beyinde hareket merkezi yakınında tümör tespit ettik. Hasta Iğdır Devlet Hastanesi’nde tedavi olmak istediğini ifade etti. Hastanemizin imkânları son zamanlarda baya gelişti, Cemal Bey’de imkânlar açısından uygun bir hastaydı. Bunun üzerine gereken tetkik ve işlemler yapıldıktan sonra, ameliyat edildi. 3 saatlik bir operasyon sürdü. Ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadık, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastamızın bundan sonraki süreçte, patoloji sonucuna göre ek bir tedaviye ihtiyaç olup olmayacağına kontrollerden sonra karar vereceğiz. Şu an ki durumu gayet iyi, yürüyebiliyor, yemeğini yiyebiliyor, her iki kolunu da felçlik yaşamadan kullanabiliyor, genel ve fiziki durumu gayet iyi. Hastanemizde gerek ameliyathane olarak, gerekse ekip olarak hiç bir eksiğimiz yok, başarılı ameliyatlarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Kendisine ve tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Hastalarımızı iyileşmiş olarak normal hayatlarına devam ettiğini görmek bizleri memnun ediyor” dedi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN’ da beyin tümörü gibi zor bir ameliyatı il dışına sevk etmeden, Iğdır devlet Hastane’sinde ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahlarımız Hakan ŞAHİN ve Hakan KINA doktorlara teşekkür ederek, şunları söyledi :"Göreve başladığımızdan beri elimizden geldiğince devletimizin imkânları doğrultusunda ameliyathanedeki cihazlarımızı son model cihazlarla yenilemeye çalışıyoruz. Türkiye'nin çoğu hastanesinde olmayan cihazlara sahibiz şu an. Bunların tek başına olması bir şey ifade etmiyor, başta öz verili doktorlarımız olmak üzere, anesteziden, teknikerine ve hemşire arkadaşlarımıza kadar hepsi hastalarımızla ilgilenerek onları sağlıklarına kavuşturma çabasındalar. Biz gece gündüz eksikliklerimizi saptayıp imkânlar ölçüsünde bir an önce hastalarımıza sağlıklarına kavuşturma ve memnun etmeye çalışıyoruz. Tüm ameliyathane ekibine teşekkür ediyor, hastamız Cemal Bey ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.