HASTANE YÖNETİMİNDEN "HEMŞİRELER GÜNÜ" KUTLAMASI

Iğdır Devlet Hastanesi’nde Başhekim Op. Dr. Raşit İLHAN, Başhekim Yrd. Dr. Tevekkül AYRIM, Sağl. Hizm. Müd. Emanet TURAN, Mali İşl. Md. Ali Erdem SEVİLMİŞ, Md. Yrd. Funda HOŞHABER ve Md. Yrd. Galip Kürşat YÜKSEL “Hemşireler Günü dolayısıyla, hastanede tüm servisleri dolaşarak hemşirelerin bu anlamlı gününü kutlayıp, tebrik ettiler.

• DSC_0029.JPG
  • DSC_0053.JPG
  • DSC_0064.JPG
  • DSC_0067.JPG
  • DSC_0006.JPG
  • DSC_0012.JPG
  • DSC_0016.JPG
  • DSC_0022.JPG
  • DSC_0044.JPG
  • DSC_0070.JPG
  • DSC_0078.JPG
  • DSC_0088.JPG
  • DSC_0095.JPG
  • DSC_0097.JPG

Sağl. Hizm. Md. Emanet TURAN: "Temel sağlık hizmetleri koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin yürütülmesinde, hemşirelik mesleği önemli bir yer tutar. Hemşirelik mesleği olarak amacımız 'Yaşama yıllar, yıllara yaşam katmak' için nelerin, niçin ve nasıl uygulanması gerektiğini bilmek ve bu bilgiyi davranışa dönüştürmektir. Hemşirelik mesleğinin ferdin, ailenin ve toplumun sağlığı ve esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik zor bir meslektir. Bu amaç doğrultusunda çalışıp hizmet veren tüm meslektaşlarımın haftasını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi  Op. DR. Raşit İLHAN, “Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’nin doğum günü olan 12 Mayıs günü “Hemşireler Günü”, 12-18 Mayıs tarihleri arası ise “Hemşirelik Haftası” olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde ise 1964 yılından itibaren her 12 Mayıs “Hemşireler Günü” olarak kutlanıyor. Sağlık teşkilatının en önemli unsurlarından birisi olan hemşirelerimiz, büyük bir sabır, dikkat, sevgi ve hoşgörü gerektiren önemli bir görevi yürütmektedirler. Bu kutsal görevlerini ülkemizin dört bir yanında her türlü sorunla mücadele ederek ifa eden hemşirelerimiz, hastalara yönelik verdikleri hizmetlerin yanı sıra toplumun her kesimine verdikleri eğitimlerle de sağlığımızın korunmasında önemli bir rol üstlenmektedirler. Hemşirelik diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Sağlık sisteminin vazgeçilmek elemanı alan hemşirelerimizin Hemşireler Günü’nü kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle huzurlu yaşam diliyorum” dedi.