Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hastane çalışanlarına Eğitim Verildi

DSC_1565.JPG  DSC_0566.JPG

Devlet Hastanesi Eğitim Birimi koordinatörlüğünde, Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hastane çalışanlarına, afet ve acil durumlara yönelik farkındalık eğitimi verildi.

Birçok alanda eğitimlerine devam eden AFAD eğitmenleri son olarak, Iğdır Devlet Hastanesi personeline afet ve acil durumlara yönelik farkındalık eğitimi verdi. AFAD eğitmenleri Yahya DUMAN ve Murat KARADAĞ tarafından verilen eğitimde katılımcılara ilk 72 saat, KBRN; krizle mücadele, yangın söndürme tüplerinin kullanımı, afet türleri, afetin etkileri, yaşanılan mekânlardaki risklerin azaltılması ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konularında bilgilendirme yapıldı.

Eğitime, Başhekim Yrd. Dr. Tevekkül AYRIM, Uzm. Dr. Sevcan BALCI, İdari ve Mali İşl. Md. Yrd. Funda KARADUMAN, hastane personelleri ve birim sorumluları katıldı. Eğitim sonunda katılım sağlayan personellere AFAD tarafından sertifika verilecektir.