Muayeneye Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler

muayene.jpg

Zaman zaman kendimiz veya bir yakınımız hastalık sebebi ile hastaneye gitmek zorunda kalırız. Çoğu zamanda, gitmeden ön hazırlık yapmadan paldır küldür gittiğimiz için, bazı zorluklarla karşılaşırız ve suçu hep sistemde ya da sağlık personelinde ararız. Aslında durum her zaman böyle değildir. Bazen de bu aksaklıklar bizden kaynaklanabilmektedir. Örnek verecek olursak; nüfus cüzdanımızı yanımızda götürmez isek, görevli memur bizi nereden tanıyacak, sosyal güvenlik sistemine bilgileri nasıl girecek? Sonra, “memur bugün git yarın gel” dedi, “doktor muayene etmedi”  gibi bahanelerin arkasına sığınırız. İşte bu tür durumlara düşmemek için ufak, pratik ipuçlarını sizlere sunuyoruz.

1-Nüfus hüviyet cüzdanınızı veya resmi kimliğinizi mutlaka yanınızda bulundurunuz.

2-Önceden yapılmış, tüm tahlil ve tetkiklerin sonuçlarını, çekilmiş MR, tomografi, röntgenleri raporları ile birlikte yanınızda götürün.

3-Kullandığınız ilaçları veya listesini dozajları ile birlikte yanınızda götürün.

4-Gideceğiniz bölüm ve muayene olacağınız doktor hakkında bilgi edinmeye çalışın.

5-Gitmeden önce telefon ile veya internet aracılığı ile randevu alın. Böylece saatlerce poliklinik önünde sıranızın gelmesini beklemek zorunda kalmazsınız. Randevu alamadıysanız hastaneye mümkün olduğu kadar erken gidin.

6-Yapılan kan tahlillerin büyük bir bölümü aç karnına yapılmaktadır. Size kan tahlili yapılması ihtimalini göz önüne alarak hastaneye karnınız aç olarak gidin. Zamandan kazanmış olursunuz.

7-Hastaneye giderken size yardımcı olabilecek bir yakınınızın yanınızda olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Yukarıda saydığımız basit ama önemli uyarıları dikkate alırsanız, hastanede işlerinizin çabuk bitmesi, hastalığınıza doğru teşhis konması ve tedavi yapılması açısından büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Sağlıklı günler dileriz…