Iğdır Özel Hazar Koleji öğrenci ve Öğretmenlerinden Hastanemize Ziyaret

DSC_1132.JPG    DSC_1124.JPG    DSC_1138.JPG

Iğdır Özel Hazar Koleji öğrenci ve Öğretmenleri Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN’ı ziyaret ettiler.
Iğdır Özel Hazar Koleji öğrencileri, Rehber öğretmenleri Duygu ALMA ve Musa ÇETİNKAYA nezaretinde Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında öğrenciler, Başhekim İLHAN’a çiçek takdim ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN, öğrencilere teşekkür etti. Iğdır Özel Hazar Koleji öğrencileri, Başhekim İLHAN’a çeşitli sorular yönelttiler. Öğrenciler arasında Gökçen ADA’nın, “Neden bu mesleği seçtiniz” ve “Başhekim nedir, kime denir?” sorularına ise, Başhekim İLHAN “İlk yıl Veterinerlik Fakültesini kazandığını daha sonra vazgeçerek tekrar sınavlara girip Tıp Fakültesine yerleştiğini , İnsan hayatını kurtarmanın ve daha sağlıklı toplum oluşmasında bir rolü olması gerektiğini düşündüğü için bu mesleği seçtiğini” belirtti.

Başhekim, kısaca bir hastanenin yönetim ile ilgili yükümlülükleri olan, görevli hekime denmektedir. Hastanenin eğitimi, idari ve tıbbi hizmetlerinden sorumlu olup hastaneyi en iyi şekilde yöneten en üst seviyede bulunan hekime başhekim denir. Genel olarak çalışma disiplini, kural ve şartlarını yerine getirmesi konusunda çalışanlarını uyaran, hastalar ile ilgilenen, hastanenin gereç ve araçları gibi eşyalar konusunda bilgi sahibi olan kişiler başhekimdir. Hastanede bulunan hem hastaların hem işçilerin sağlıklarından yükümlü olan başhekimlerin görevleri arasındadır” dedi.
9. ve 10. Sınıf olmak üzere 4 öğrenci ve 2 rehber öğretmenden oluşan Özel Hazar Koleji heyeti , Başhekim İLHAN’a çiçek takdim ettiler.

Daha sonra Başhekimlikten ayrılan öğrenciler, Devlet Hastanemiz bünyesinde faaliyet gösteren Diyaliz Merkezini gezerek Uzm. Dr. Emin AKYILDIZ’dan Diyaliz hastalığı hakkında bilgiler aldılar. Son olarak Diyaliz Servisi’nde yatan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunup, hastalara çiçek takdim ettiler.

Öğrencilerin gezisi yaklaşık 45 dakika sürerken, Özel Hazar Koleji öğretmenleri ve öğrencileri, Başhekim Op. Dr. Raşit İLHAN ve Uzm. Dr. Emin AKYILDIZ ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, hastanemizden ayrıldılar.