Iğdır Valisi Sn. Enver ÜNLÜ, Eşi Hanımefendi Sema ÜNLÜ, Sağlık İl Müdürü Dr. Alpaslan EROL Dünya İnsan Hakları münasebeti ile Hastanemizi Ziyaret Ettiler.

v3.jpg    v1.jpg

Iğdır Valisi Sn. Enver ÜNLÜ, Eşi Hanımefendi Sema ÜNLÜ, Sağlık İl Müdürü Dr. Alpaslan EROL Dünya İnsan Hakları münasebeti ile saat 16.00’da hastanemizi ziyaret ettiler.

Hastanemiz Palyatif Servisi’nde yatan hasta odalarını tek tek dolaşan Vali ÜNLÜ ve beraberindekiler, tedavi gören hastalarla bir araya gelerek sohbet etti. Hastalar ve tadavileri hakkında İl. Sağ. Md. Alpaslan EROL, Hastane Başhekimi  Op. Dr. Raşit İLHAN ve Uz. Dr. Celal İDEMEN’den bilgi alan ÜNLÜ, hasta ve aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti, hediyelerini takdim etti.

Daha sonra Çocuk Acil Servisi’ne geçen Vali ÜNLÜ, Eşi Hanımefendi Sema ÜNLÜ  ve beraberindekiler, müşahade odalarını gezerek çocuk hastalarla sohbet etti, çeşitli hediyeler verdi.

''İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın'' anlayışına sahip bir toplum olarak ülkemizde insan haklarına büyük önem verildiğini dile getiren Valimiz; ''İnsan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun toplumun her ferdinde bulunması büyük önem taşımaktadır. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin tüm insanlık tarafından kabul edilmesi ve uygulanması gereken evrensel değerlerdir. Ülkemizde de bu anlayış içerisinde önemli adımlar atılmış ve bireyin temel hak ve özgürlüklerini koruyan önemli düzenlemeler yapılmıştır. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.'' dedi.

Hastanede çalışan doktor ve hemşirelerle de bir süre sohbet eden Vali ÜNLÜ daha sonra hastaneden ayrıldı.

Vali Enver ÜNLÜ’ye İl Milli Eğitim Md. V. Ercan BUDANUR  ve TOBB. Lisesi Md. Kadir TURAN eşlik etti.