Iğdır Devlet Hastanesi, Hastane Bahçelerinin de Sigarasızlaştırılması Amacını Taşıyan Bir Projeyi Hayata Geçirdi.

bashekim.jpg        ceza.jpg

Iğdır devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN; "Dünyada 1,3 milyar, Türkiye’de 15 milyon kişinin sigara içtiği tahmin edilirken her yıl dünya genelinde 5 milyon, Türkiye’de ise 100 bin kişi, tütün kullanımına bağlı hastalıklardan yaşamını kaybediyor. Tütün kullanımının ülkeye yıllık maliyeti ise yaklaşık 50 milyar dolar.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Iğdır Devlet Hastanesi’nde 2008 yılından bu yana kapalı alanlarda tütün mamulü kullanılması yasaklanmıştı. Kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan 4207 sayılı kanunda, hastane dışında tütün tüketiminin yasak olmasını düzenleyen bir açıklama yer almadığı için açık alanlarda ve bahçelerde sigara içimi devam ediyordu. 1 Ocak 2018 tarihli 4207 Sayılı kanun kapsamında hastane içinde ve hastane dışında sigara içmek tamamen yasaklanmış olmasına rağmen, hastane bahçesinde bu yasağa uymayan hasta yakınları ve personeller tespit edilmiş olup, yönetim olarak, hastalarımızın ve çalışan personellerimizin sağlıkları gereği kurum içinde ve bahçede tütün tüketimini tamamen yasaklama kararı alınmıştır. 18 Aralık 2013 tarihi itibariyle hastane içinde, merdiven boşluklarında, tuvaletlerde ve bahçesinde hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları sigara içmeyecek, içtirilmeyecektir.

Hastanemiz yönetimince ortaklaşa aldığımız bu karara uymayan gerek personellerimiz gerekse hasta ve hasta yakınları olmak üzere sigara ve tütün maddesi kullananlara 4207 Sayılı Kanun gereği 109 TL. para cezası ve disiplin cezası uygulanacaktır.
Tüm vatandaşlarımıza Dumansız Hava Sahası ve sağlıklı günler dilerim" dedi.