3 SAĞLIK ÇALIŞANI ORGANLARINI BAĞIŞLADI

03 - 09 Kasım Organ Bağışı Haftası düzenlenen etkinliklerden sonra her geçen gün organ bağışı yapan vatandaş ve sağlık çalışanı sayısı artıyor.

Iğdır Devlet Hastanesi Kan Bankası’nda görevli personellerimiz Lab. Teknisyeni Sevilay YALÇIN; Lab. Teknikeri Sercan KARTAL ve Bilgisayar Teknikeri Özkan TURAN “Bir Organ Bir Hayat” diyerek tüm organlarını bağışladılar.

Bilg. Teknisyeni TURAN yaptığı açıklamada “Organ bağışında bulunarak bizden sonra birilerinin hayatına dokunmak, çare olmak insanı ölümsüzleştirecek bir şey. Manevi olarak çok huzurluyum herkesin bu duyguyu tatmasını isterim, organ nakli yasası ile gurur duyuyor, yasada emeği geçen tüm yetkililere ve bağışta bulunan herkese teşekkür ederim ” dedi.

Iğdır Devlet Hastanesi  tarafından organ naklinin önemine dikkat çekmek ve yetersiz sayıdaki organ bağışını artırmak amacıyla Organ Nakli Bağış Birimi’ne başvurarak gerekli formları doldurduklarını ifade eden Lab. Teknisyeni Sevilay YALÇIN ve Lab. Teknikeri Sercan KARTAL ise; “Türkiye'de yetersiz kalan organ bağışının önemine dikkat çekmek, organ bağışını artırmak ve çalışanların bu projelerde aktif rol almasını sağlamak amacıyla organlarımızı bağışladık. Geçtiğimiz günlerde organlarını bağışlayarak örnek bir davranış sergileyen Başhekimimiz Raşit İlhan, Başh. Yrd. Tevekkül AYRIM, hastane doktorlarımız ve diğer personel arkadaşlarımızı da kutluyoruz. Türkiye'de 30 binden fazla insan organ bağışı bekliyor ve insanların organ bağışının önemi konusunda bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çekerek personel ve halkımızı organ bağışı konusunda hassas olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandılar.