Hastanemizde “Sağlık Tarama Programı, Meslek Hastalıkları ve Huhuki Sonuçları” Eğitimi Gerçekleştirildi.

DSC_1565.JPG  çerik.jpg

Iğdır Devlet Hastanesi’nde Eğitim Birimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uz. Dr. Hatun ÖZTÜRK ÇERİK tarafından düzenlenen “Sağlık Tarama Programı, Meslek Hastalıkları ve Huhuki Sonuçları” eğitimi gerçekleştirildi.

Hastanemiz toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime, güvenlik görevlileri ile daimi işçi kadrosundaki personeller katıldı.

Toplantıda, Enfeksiyon Hastalıkları Uz. Dr. Hatun ÖZTÜRK ÇERİK “Meslek hastalıkları özellikle sağlık personellerinin hizmet sunumu sırasında kendi sağlıklarını koruma adına dikkat etmesi, özen göstermesi gereken bir konudur. Sağlık çalışanları sağlık hizmeti sunumu esnasında ortaya çıkabilecek bu tür hastalıklarla karşı karşıya kalmamak için olası tüm komplikasyonları bilerek, en ufak ihtimalleri bile göz önüne alarak tedavi süreçlerine dâhil olmalıdırlar. İşlerini yaparken kendi sağlıklarını korumak için de gerekli özeni mutlaka göstermelidirler. Bu nedenle biz de bu konunun önemini bilerek bu sempozyumda olduğu gibi eğitim faaliyetlerini her zaman destekliyor, önemsiyor ve olası meslek hastalıklarının önüne geçmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Doktorundan hemşiresine, temizlik personelinden, güvenlik personeline binlerce çalışanımızdan oluşan bu sağlık ordusunun sağlığı bizim için önemli. Iğdır, sağlık alanında yaptığı çalışmalarla, projelerle ve sağlık yatırımlarıyla sesini sağlık alanında bugüne kadar duyurdu. Bu anlamda bundan sonra da, hem iş sağlığı ve güvenliği anlamında hem de sağlığın diğer alanlarında örnek çalışmalar üretmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Meslek Hastalıkları Kurullarının İşleyişi hakkında bilgi veren Uz. Dr. ÇERİK, “Günümüzde artık üretim biçimleri kirli bir yapıdadır, teknik ve kimyasal içerikte altyapılara sahiptir. Bu nedenle alınması gereken önlemler çalışan sağlığı için günümüzde eskiye oranla daha büyük önem arz etmektedir. Meslek hastalıkları ve kazalarının nedenleri yapılan değerlendirmeler sonucunda net olarak tespit edilirse, çözüm anlamında da büyük başarı elde edilecektir. Hedef her zaman daha az meslek hastalığıyla karşılaşmak daha iyi iş sağlığı uygulamaları oluşturmak, tespit ve bildirim noktasında mutlaka artışı sağlamak olmalıdır. Mutlaka erken tespit yapılmalı ve önlem alınmalıdır.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 30 dakika süren eğitim toplantısı, karşılıklı soru-cevap şeklinde yapılan değerlendirmelerden sonra sona erdi.