Iğdır Devlet Hastanesi bahçesi, 170 fidan dikilerek yeşillendirilıyor.

Iğdır Devlet Hastanesi bahçesi, 170 fidan dikilerek yeşillendirilıyor. Devlet Hastanesi bahçesinin yeşillenerek güzelleşmesi için girişimde bulunan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Alpaslan EROL ve Başhekim Opr. Dr. Raşit İLHAN önderliğinde Tarım ve Orman Müdürü Taner TAZEGÜN’ün destekleri ile hastanenin 17 bin metrekarelik alanına 170 ağaç dikildi. Orman Müdürlüğü'nden gelen uzman ekiplerin bahçe toprağı ve çevre incelemeleri neticesinde Badem, dut, çam ağacı olmak üzere 8 tür ağacın bu alanda yetişmesi uygun görüldü.

• DSC_0052.JPG
  • DSC_0003.JPG
  • DSC_0006.JPG
  • DSC_0008.jpg
  • DSC_0013.JPG
  • DSC_0015.JPG
  • DSC_0017.JPG
  • DSC_0024.JPG
  • DSC_0058.JPG
  • DSC_0063.JPG
  • DSC_0065.JPG

Hastane bahçesinde gerçekleşen ağaç dikme törenine Tarım ve Orman Müdürü Taner TAZEGÜN, Hastane Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN, Hastane Md. Yrd. Galip Kürşat YÜKSEL, Baş Şoför Erdal SEVİNDİK, Radyoloji teknisyeni Mehmet ÇAM,  hastane idari personeli ve işçiler katıldı. İlk ağacı diken ve betonlaşmanın şehirde yaşayan insanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Hastane Başhekimi İLHAN, " Yeşil Iğdır’ın daha da yeşil alanlarının oluşturulması, özellikle hastaneye gelen hasta, hasta yakını ve çalışanların Iğdır’ın sıcağında, gölgesinde serinleyebileceği  refah bir ortam oluşturma amacındayız. Hastane bahçesini yeşillendirme talebimizle  desteklerini esirgemeyen Orman Müdürümüz Taner TAZEGÜN ve ekibine, idaremize ve  bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Taner TAZEGÜN “Yeşillendirme çalışmaları sadece hastane bahçesinde değil, tüm kamu kurumlarımızda, yol kenarlarında, camilerimiz, mezarlıklarımız, kısacası tüm fidan dikilmesi gereken neresi varsa fidan dikerek şehrimizin yeşillendirip yemyeşil bir Iğdır inşa etmeye çalışıyoruz. Özellikle okullarda öğrencilere ağaç sevgisini ve önemini anlatıyoruz. Bugün de; Başhekim Raşit Bey’in talebi doğrultusunda Hastane bahçemizi kurumumuzda çalışan uzman ekibimiz, hastane yönetimi ve personellerinin desteği ile fidanlarımızı diktik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.