Iğdır Devlet Hastanesi'nde "Diyabet Okulu" Eğitimi

Iğdır Devlet Hastanesi tarafından 'Diyabet Okulu' adı altında açılan eğitimlerde Diyetisyen Ediz KESER tarafından Diyabet Önleme, Beslenme ve Kontrol Programı kapsamında hastalara eğitim verildi.

DSC_0048.JPG  DSC_0041.JPG

Diyabet Okulu hakkında bilgi veren Ediz KESER, "Diyabet (şeker hastalığı), dünyada ve ülkemizde çok sık görülen ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır. Dengeli ve düzenli beslenme ayrıca egzersiz ile önlenebilir ya da geciktirilebilir. Diyabet eğitimi diyabetli bireylerin diyabeti, diyabetin yaşamları üzerindeki etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştireceklerini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlar. Hastalara verdiğimiz eğitim, diyabet bakımının temel taşıdır. Çünkü diyabetlilerin günlük durumlarını yönetebilmeleri diyabet tedavisinde en önemli özelliktir. Araştırma sonuçlarına baktığımızda, diyabette hasta eğitimi olmadığı zaman, diyabete bağlı gelişen hastalıkların dört kat daha fazla ortaya çıktığını göstermektedir" dedi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN "Diyabet okulu tüm diyabetlilere hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme, egzersiz, psikolojik uyum süreci vb. konularda rehber olmak amacıyla alanında uzman kişiler tarafından verilmektedir. Diyabet Okulu eğitimlerimizde diyabet eğitim hemşiresi, fizyoterapist ve diyetisyen olmak üzere her konu ayrıntılı bir biçimde konunun uzmanları tarafından anlatılmaya devam edilecektir. Diyabet hastalarımız hafta içi her gün saat 08.00 ve 16.00 saatleri arasında istedikleri zaman diyabet okulumuza başvurabilirler" şeklinde konuştu.