IĞDIR DEVLET HASTANESİ TOPLANTI SALONUNDA AFAD UZMANLARI TARAFINDAN KBRN (TEHDİTLERE KARŞI) EĞİTİMİ

Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Erzurum AFAD Müdürlüğü Uzmanları tarafından Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Hizmet Grubu Operasyon Planı kapsamında görevli sağlık personellerine eğitim verildi.

Erzurum ve Iğdır AFAD İl Müdürlükleri Uzmanları tarafından düzenlenen eğitimlere, İl Sağlık Müdürlüğü, Iğdır Devlet Hastanesi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri  ve UMKE’de görevli personeller katıldı.

• SERPİL.jpg
  • DSC_0102.JPG
  • DSC_0139.JPG
  • DSC_0055.JPG
  • DSC_0057.JPG
  • DSC_0060.JPG
  • DSC_0065.JPG
  • DSC_0076.JPG
  • DSC_0088.JPG
  • DSC_0097.JPG
  • DSC_0098.JPG
  • DSC_0109.JPG
  • DSC_0118.JPG
  • DSC_0148.JPG
  • DSC_0158.JPG
  • EĞİTİM.jpg

Başhekim Op. Dr. Raşit İLHAN’ın da katılımıyla,  Uzmanlarca kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlerin anlatıldığı eğitimde, KBRN alanında kullanılan maddelerin çeşitleri ve alınması gereken tedbirler ile farkındalıklarının artırılması amacıyla şüpheli postalarda dikkat çeken özellikler anlatıldı.

Kamu Hastaneler Kurumu Hizmetleri ve Acil Sağlık Hizmetleri Kurum Başkanı Dr. Taner BAŞARAN, “AFAD Başkanlığınca, KBRN Hizmet Grubu Operasyon Planı çerçevesinde başlatılan farkındalık eğitimlerinin birlik müdürlüklerinin desteği ile tüm illerde yapıldığını belirterek, uzmanlarımız tarafından sorumluluk alanımızda bulunan Iğdır’da  'KBRN Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi' verilmiş olup, eğitimin amacı plan kapsamında destek çözüm ortaklarının kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikelere karşı farkındalıklarını artırmak." diye konuştu.