Anne Sütü ve Laktasyon Poliklniği
15 Ağustos 2022

LAKTASYON VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI POLİKLİNİĞİ

Bebek dostu olan hastanemizde poliklinik hastası ve yatan hasta olup anne sütü ve emzirme konusunda sorun yaşayan annelere yardımcı olmak, Bu konuda eğitim vererek emzirme sürecini daha kolay hale getirmek emzirmeyi özendirerek annelerin bilinçlenmesini sağlamak ve emzirmede başarılı olmaları için destek verilmektedir.

Bebeklerin gelişimlerini tamamlamaları için en sağlıklı besin anne sütüdür. Bu sürecin en verimli yolu ise emzirmekten geçer. Emzirmek tabiki doğal ve içgüdüsel bir eylemdir. Ancak günümüz şartlarında bu doğal eylemin bazen desteklenmesi gerekmektedir. Anne ve bebek arasındaki bağ oluşana kadar, emzirme sürecinde bazı problemlerle karşılaşması tamamen normaldir.

Ağrılı meme başı, bebeğin memeyi iyi kavrayamaması, annenin sütünün yetersiz olduğu yönünde  endişesi ilk aylarda emzirmeyi bırakmada önemli etmenlerdir. Bunların yanısıra  annenin çalışması, annenin bebeğinden uzun süre ayrı kalması, sosyokültürel etmenler gibi annenin bebeğini emzirmesine çeşitli engeller vardır. Tüm bu engellerle annenin tek başına mücadele etmesi çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Bu durumda bizler annelere destek olmaktayız. Sağlıklı anne ve bebekler için annede öz güven oluşturarak süt oluşumunu arttırıp doğru tekniklerle bebeğini yeterli sürede emzirmesini sağlamayı amaçlıyoruz.”

Polikliniğimize;

• Emzirme ile ilgili sorun yaşayanlar
  • Meme ucu çatlak ve yarası olan annneler
  • Anne sütü az olan ve az olduğunu düşünen anneler
  • Bebeğe mama, biberon ve emzik kullanan anneler
  • Bir önceki bebeğini emzirememiş ve emzirme konusunda kaygı yaşayan anneler
  • Vücut ağırlığı haftasına göre normalden az olan bebek anneleri
  • Evlat edinmiş anneler
  • Bebeğin emmeyi reddetmesi sorunu ile karşılaşanlar
  • Memede aşırı dolgunluk ve şişlik gibi sorunu yaşayanlar başvurabilir ve destek alabilirler.

Laktasyon ve emzirme danışmanlığı polikliniğimizde, Anne sütünün faydaları, emzirmenin önemi, süt sağma ve saklama koşulları, emzirme pozisyonları hakkında eğitim verilir.Dahası annenin emzirme öyküsü alınarak soruna odaklanılır ve  çözüm üretilir.

Polikliniğimiz, mesai saatleri içerisinde 08-16 saatleri arasında hizmet vermekte olup, 1. kat anne oteli içerisinde bulunmaktadır.