Organ Bağışı Haftası Nedeniyle Iğdır Devlet Hastanesi Organ Bağışı Stantı Açtı.

Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklere sahne olan Organ Bağışı Haftası kapsamında Iğdır Devlet Hastanesi'nde organ bağış stantı açıldı. Açılışta konuşan Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN, bir insanın bir insana yapabileceği en güzel, en büyük iyilik doku bağışı olduğunu ifade ederek, “Türkiye'de 3 ve 9 Kasım tarihleri arası Organ ve Doku Bağışı Haftası. Biz de Iğdır Devlet Hastanesi olarak, hastanemize bir stant açarak personelimize ve gelen hasta ile hasta yakınlarımıza organ ve doku bağışı konusunda bir farkındalık yaratmak istedik, aynı zamanda bağış için desteklerini almak istedik. Biliyorsunuz son dönemde organ yetmezliklerinin tedavisi sadece organ ve doku nakilleri. Bu da Türkiye'de özellikle farkındalığın yaratılması gereken bir konu. Bu konuda yıllardır Türkiye'de ciddi bir hassasiyetle bu konudaki tanıtımlar devam etmektedir ve devam etmesi de gerekmektedir' şeklinde konuştu.

Türkiye'de hâlâ organ ve doku bekleyerek yaşamını kaybeden birçok vatandaşın olduğunu belirten İLHAN, ”Halbuki kadavradan dediğimiz, ölüden doku nakliyle birçok insanımızın yaşam kalitesi ve yaşam süresini artırabileceğiz. Bundan dolayı toplumsal farkındalığı oluşturmamız lazım. Bunu sadece sağlıkçılar değil, toplumun bütün kesimlerinin önemsemesi lazım. Bizde bu hafta münasebetiyle hastanemizde standımızı açtık. Aynı zamanda Iğdır FM'de Anestezi Uzman Doktorumuz Adem GÜNEY Organ Bağışı Haftası ile ilgili radyo programında önemli bilgiler vererek organ bağışının önemini anlattı. Çünkü biliyoruz ki bir insanın bir insana yapabileceği en güzel, en büyük iyilik doku bağışıdır. Bunun için 18 yaşın üzerinde olması ve akli melakelerinin yerinde olması yeterli. Biz özellikle son dönemlerde Din İşleri Yüksek Kurulu'nun da icazetiyle bu konuda toplumsal farkındalığın biraz daha artırılması gerektiğinin farkındayız. Ama hâlâ yeterli seviyede değiliz. İnşallah toplum olarak toplumda organ bekleyen hastalarımıza şifa kaynağı olacağız. Türkiye'de yeteri sayıda ve donanımda hizmet veren organ ve doku merkezlerimiz de var. Biliyorsunuz bunların karaciğer konusunda da en büyüğü Malatya'mızda bulunuyor. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye'de bu farkındalık bizim organ ve doku bekleyen insanlarımıza daha da çok yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

Hastanede açılan Organ Bağış Stantının yanısıra, Iğdır FM’in radyo programına Katılan Anestezi Uzm. Dr. Adem GÜNEY ve Organ Bağış Birim sorumlusu Hemşire Fizze TURAN halkımızı bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak adına canlı yayın programının konuğu oldular. Tüm Halkımıza sağlıklı günler dileriz.