Iğdır Devlet Hastanesi yemekhanesinde öğle yemeği olarak, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği yağlı buğday çorbası, hoşaf ve bir dilim ekmek verildi.
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104.cü yıldönümü nedeniyle, Iğdır Devlet Hastanesi'nde etkinlik düzenlendi.
Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN, "Bu etkinlik kapsamında, zaferin birinci gününde askerlerimize verilen yemek menüsü olan, yağlı buğday çorbası, hoşaf ve bir dilim ekmekten oluşan menü çıkardık. Bu menümüzü öğle yemeği olarak 1100 personelimiz yedi. Bu zaferi bizlere kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onları rahmetle, minnetle anıyoruz" dedi. Öğle yemeğinde, hoşaf ve bir kase çorba çıktığını gören hastane çalışanları, "Şehitlerimizin menüsünden oluşan yemek bizleri duygulandırdı ve onurlandırdı. Allah şehitlerimize rahmet eylesin" diye konuştu.
Başhekim İLHAN ve Başhekim yardımcıları ile müdürlerin, personellerle birlikte yediği Çanakkale Menüsü etkinliğinde duygulu anlar yaşandı.