HASTANEMİZDE ANNE DOSTU HASTANE EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ
23 Ocak 2020

HASTANEMİZDE ANNE DOSTU HASTANE EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

• Hastanemiz "Anne Dostu Hastane” olmak amacıyla başlatmış olduğu çalışmalar kapsamında kurum yöneticileri ve çalışanlarına yönelik eğitim düzenledi.
  • Hastanemizin konferans salonunda yapılan eğitim programına Başhekimimiz Op. Dr. Raşit İLHAN, kurum yöneticileri ve çalışanları katıldılar. Hastanemizde görevli Hemşire Hatice ÇAKMAK tarafından Anne dostu hastane olmak için belirlenmiş olan ulusal kriterler ve anne dostu hastane kapsamında güncel bilgiler hakkında sunum yapıldı.
  • Düzenlenen eğitim programına kurum yöneticileri ve çalışanlar farkılı seanslara katılım sağladılar. Hastanemiz eğitim sürecinden sonra gerekli kriterlerin yerine getirilmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde denetlenecek ve denetim sonucunda kriterlere uyum sağlayan hastaneye "Anne Dostu Hastane" unvanı verilecek
  • "Anne Dostu Hastane" unvanı kazanan hastanede anne adayları ile anne ve bebeklere yönelik çeşitli pozitif uygulamalar standart hale gelecek. Bu kapsamda “Anne Dostu Hastane" unvanı kazanan Hastanelerde, Sağlık hizmetlerinin nitelik ve niceliğinin artması, anne adaylarının daha güvenli ve kaliteli doğum hizmetine ulaşmaları bekleniyor.
    Mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri”nin oluşturulması esas alınan, anne, bebek ve aile dostu modelde, normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedeflenmektedir.