Hemşire Belgin ERUL Organlarını Bağışladı

b2.jpg

03 - 09 Kasım Organ Bağışı Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlanırken, Hastanemiz personellerinden hemşire Belgin ERUL, “Bir Organ Bir Hayat” diyerek tüm organlarını bağışladı.

Etkinlikler kapsamında başarılı ve özverili çalışmaları ile duyarlı bir kampanya başlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Alparslan EROL, Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İLHAN ve Hastanemiz Organ Bağış Birim Sorumlu hemşiresi fizze TURAN’a başarılar diler, teşekkür ederim.
Organ bağışının toplumdaki yeri ve önemine değinen Hemşire Belgin ERUL, 3 - 9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağış Haftası’nın, kamuoyunu bilinçlendirmek ve organ naklinin yaygınlaştırılması açısından önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Organ bağışı yapan her insanın nakil bekleyen nice hastalara umut olduğunu dile getiren ERUL, “organ bağışı en kutsal olan yaşama hakkını devam ettirme çabasıdır. Bu nedenle organ nakli konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, organ nakline teşvik etmek için gerekli çalışma ve gayret gösterilmelidir. Bu amaç doğrultusunda ben de tüm organlarımı bağışlıyorum” dedi.

Hastanemiz Organ Bağış Birim Sorumlu hemşiresi Fizze TURAN, ERUL için düzenlenen bağış onay evraklarının imzalanmasından sonra, bağış kartını teslim ederek bu anlamlı kampanyaya verdiği destekten dolayı teşekkür etti, bağışın birçok hastaya umut olacağını ve toplumda farkındalık oluşturacağını dile getirdi.