T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü Iğdır Devlet Hastanesi

Ulusal Radyasyon Acil Durum Planı kapsamında, ilgili hizmet gruplarının katılımlarıyla ilimizde saha tatbikatı düzenlendi.

Güncelleme Tarihi: 25/06/2019

Ulusal Radyasyon Acil Durum Planı kapsamında ilgili hizmet gruplarının katılımlarıyla ilimizde saha tatbikatı düzenlendi.

Tatbikata Iğdır valisi Enver Ünlü, Afad başkan yardımcısı İsmail Palakoğlu protokol üyeleri daire müdürleri katıldı.
Tatbikatta; tahliye işlemleri, dekontaminasyon, sağlık-barınma hizmetlerinin sunulması, radyolojik izleme ve sahadan numune alımı senaryoları uygulandı.

Bu senaryoda Iğdır Devlet Hastanesi  Büyük bir rol oynadı. Hastanemizde kurulan “ Acil Müdahale Timi ” kısa bir sürede olay yerine giderek gerekli sağlık kontrollerini gerçekleştirdi. Tatbikatı izleyen Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Raşit İLHAN, " Kurtarma ekibine özverili davranışlarından ve göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür ediyorum “ dedi.

02.JPG 03.JPG